Home

  

Waar kan mijn kind terecht?

Wordt je kind gepest? Heeft je kind gezien dat iemand gepest wordt en weet hij/zij niet wat te doen? Heeft je kind zelf iemand gepest en wilt hij/zij ermee stoppen? Je kind kan erover praten met iemand die hij/zij vertrouwt in de omgeving.
Het is belangrijk dat je kind weet dat hij erover moet praten.

• AWEL
Awel is een hulplijn voor kinderen en jongeren. Je kind kan er bellen, chatten of mailen met vrijwilligers, die zullen luisteren naar je kind en steun zullen bieden. Op hun website kan je kind ook veel ervaringen van andere kinderen en jongeren lezen.

• CLB en CLBchat
Je kind kan contact opnemen met een leerlingenbegeleider van het CLB. Dat kan via een afspraak met het CLB waar de school van je kind mee samenwerkt, of anoniem via de CLBchat.

• JAC
Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Je kind kan bij het JAC terecht met elke vraag of probleem. Bij de meeste JAC’s kan je kind gewoon binnenstappen en zijn/haar verhaal vertellen. Je kind kan ook bellen, mailen of chatten met het JAC.

• WAT WAT
Is je kind tussen 11 en 24 jaar? Dan kan het altijd terecht bij WAT WAT. WAT WAT helpt veelgestelde vragen van jongeren te beantwoorden. Dat doen ze met antwoorden en echte, herkenbare en inspirerende verhalen en filmpjes van andere jongeren. Ook (cyber)pesten is één van de thema’s die op WAT WAT aan bod komen.

• 1712
1712 is de hulplijn voor geweld. Ook pesten kan soms vormen van geweld aannemen, zoals bv herhaaldelijk uitschelden, spullen afnemen of fysiek geweld. Wil je kind hierover iets kwijt of om hulp vragen, dan kan het terecht bij 1712.

• Tejo
Tejo zijn verschillende therapeutische centra in Vlaanderen waar jongeren tussen 10 en 20 jaar gratis en anoniem terecht kunnen voor hulp. Ziet je kind het even niet meer zitten, dan kan het aankloppen bij een Tejo in de buurt.

• OverKop
Dit zijn 5 huizen in Mechelen, Oostende, Gent, Tienen en Genk waar je kind terechtkan voor een luisterend oor en therapeutische hulp.

• Vind-een-psycholoog.be
Op vind-een-psycholoog kan je kind makkelijk en snel een psycholoog in zijn/haar buurt vinden.

Share

 - webdesign [isotoop] user login  -