Home

  

Voorbije webinars

Ben je op zoek naar meer informatie over mediawijs opvoeden? Zonder je te verplaatsen of een boek te lezen?
Dan ben je hier bij de webinars van Veilig Online aan het juiste adres. Je kan je hier inschrijven op een toekomstige webinar of de opnames van de voorbije webinars gratis herbekijken.

Mijn kind kan al swipen, wat nu?

maandag 26 april 2021

In deze digitale wereld groeien peuters en kleuters op omringd door schermen. De tv, tablet, laptop, smartphone of spelconsole is voor kinderen een toegangspoort naar een leuke activiteit: filmpje, spelletje, dansen, videobellen… Hoe zit dat nu met schermtijd voor de allerkleinsten? Wat doen ze erop? Wat is geschikt voor peuters en kleuters? En waar let jij als ouder best op? Dit webinar helpt je op weg. Voor ouders met kinderen tussen 0 en 6 jaar.

Veilig Online: Cyberpesten (jongeren)

donderdag 26 november 2020

Pesterijen raken diep. Maar wat is de impact? Soms gaat het digitaal gewoon verder. Is er een verschil tussen cyberpesten en 'gewoon' pesten? De analyse van cyberpesten in dit webinar maakt jou als ouder waakzamer om signalen van pestgedrag te detecteren. En je komt meer te weten over hoe jij jouw tiener kan begeleiden bij cyberpesten.

Veilig Online: Sociale media (jongeren)

donderdag 19 november 2020

Heel wat jongeren zijn quasi continu bezig met online sociaal contact. Wat doen jongeren allemaal digitaal? Via welke sociale media? Hoe beleven ze het? Wat doet dat met jouw gezin? Hoe kan je als ouder jouw tiener begeleiden in het omgaan met digitale media? Een webinar boordevol opvoedingstips voor ouders over het sociale media gebruik van hun tiener.

Veilig Online: Gamen

donderdag 12 november 2020

Spelletje op gsm, tablet, laptop, computer, Switch of Xbox? Bouwen, racen, voetballen of legertje spelen…, allemaal digitaal.Gegarandeerd uren speelplezier. Soms tot ergernis van ouders. Hoe kan jij als ouder omgaan met het gameverlangen en -gedrag van jouw kind?

Veilig Online: Online relaties en seksualiteit

donderdag 29 oktober 2020

Flirten, verleiden, verliefd en gedumpt worden en volop experimenteren met relaties en seks: het hoort bij opgroeien. Ook online worden stappen gezet: selfies sturen, sexting, porno kijken… Wat wil en wat moet je als ouder weten? En wanneer grijp je in? Dat en meer kom je te weten tijdens dit webinar.

Veilig Online: Cyberpesten (kinderen)

donderdag 22 oktober 2020

Gepest worden maakt je leven tot een heuse hel. Dat weet iedereen. Als het ook online gebeurt, komt het extra hard aan. En het houdt niet op. Hoe gaat cyberpesten in z'n werk? Wat doet het met een kind? Hoe pak je dat als ouder aan? In dit webinar krijg jij als ouders antwoorden op deze vragen én tips om cyberpesten te voorkomen.

Veilig Online: Social Media (kinderen)

donderdag 15 oktober 2020

"Mijn kind zit niet op sociale media,” zeggen heel wat ouders van jonge kinderen. En toch gebruiken veel kinderen sociale media. Ze liken YouTube, tikken enthousiast emoji’s in de WhatsApp van hun ouder, gieren met TikTokfilmpjes... Mag dit al? En wat ken jij ervan? Wat doen sociale media met je gezin en hoe kun je grenzen stellen? In dit webinar krijg je inzicht en tips over hoe je kinderen al van jongs af aan mediawijs kan opvoeden.

Veilig Online: Internet en privacy

donderdag 08 oktober 2020

Swipen, liken, taggen ... onze kinderen vinden het vanzelfsprekend. Ze vinden hun weg vanzelf. Maar is dat allemaal ok? Waar let je best op? Waarom is privacy op het internet belangrijk? In dit webinar krijg je een tips om de privacy van je kinderen en gezin om het internet te bewaken.

 - webdesign [isotoop] user login  -