Home

  

Ik vind het moeilijk voor mijn dochter van 12 jaar met ASS. Ik wil haar leren dat er nog een wereld naast de GSM bestaat. Wat kan en wat kan niet? Ze is wel een intelligente meid.

Je kan bijvoorbeeld regels of afspraken maken over de momenten waarop zij toegang tot een scherm heeft. Het is vooral belangrijk een goede balans te vinden tussen online en offline activiteiten. Bij jonge kinderen kan je enkele regels opleggen. Bij oudere kinderen maak je best samen afspraken. Probeer een gulden middenweg te vinden tussen wat jij als ouder oké vindt, en wat je kind wilt. Maak samen afspraken over: wat, waar, wanneer, hoe lang er naar een scherm gekeken mag worden. Ook is het interessant om te weten komen wat zij allemaal online doet. Zo kan jij tonen dat je positieve interesse hebt in wat zij zo interessant vindt. Praten over mediagebruik in het gezin is iets wat je vaak doet. Want zij gebruikt het ook dagelijks. Je wil je je dochter graag wil leren om ook iets offline te doen, kan je samen een activiteit doen.

Om het gesprek aan te gaan en een aantal vaardigheden aan te leren of in te oefenen, kan je ook gebruik maken van de STAR tool (https://www.childfocus-star.be/nl/). De tool is specifiek ontwikkeld voor kinderen en jongeren met ASS.
Op basis van verschillende oefeningen kan je werken rond vier verschillende thema’s werken. Neem zeker eens een kijkje."

Share

 - webdesign [isotoop] user login  -