Van GSM naar Smartphones & tablets

Kinderen en jongeren vervangen meer en meer hun gsm door een Smartphone waarmee ze ook op het Internet kunnen.

Gebruik 

 
  • De gsm of smartphone is een communicatiemiddel dat voor jongeren een belangrijk deel van hun leven is geworden. Met een smartphone kan je ook op het internet.
  • Met de meeste gsm-toestellen kan je foto's en video's maken en deze onmiddellijk doorsturen naar je vrienden.
  • Jongeren gebruiken een gsm meestal om te sms'en en te bellen, maar kunnen er ook betalingen mee verrrichten. De meeste jongeren hebben een pre-paid kaart om zo hun uitgaven onder controle te houden.
  • Een smartphone is een zeer grote bron van communicatie en netwerking. De smartphone wordt gebruikt om netwerken van vrienden te onderhouden maar ook om vrienden bij te maken.
  • Op een smartphone kan je app's downloaden. Een app is een software-applicatie ontworpen voor een smartphone of tablet die extra functies aan je apparaat toevoegt. Vooral het gebruik van facebook is populair. Maar er is voor zowat alles een app te vinden, al of niet tegen betaling.
  • Je kan ook chatten via je smartphone (Windows Live Messenger for Mobile). Met deze software op je gsm kan je chatten met dezelfde personen en op dezelfde manier als op je computer. Zo heb je je vrienden altijd en overal bij de hand. 

 

Mogelijke risico's

 
  • Jongeren downloaden vaak beltonen, beelden en schermachtergronden. Zonder de kleine lettertjes te lezen en zonder het te beseffen, kunnen zij zich inschrijven op een abonnementsdienst. Deze dienst bestookt hen achteraf met sms'jes die ze moeten betalen en zorgt er zo voor dat hun heroplaadbare kaart binnen de kortste keren leeg is. Het is bovendien heel moeilijk om van deze abonnementen af te geraken.
 
Onderdeel: